Wat is een portretbeeld?

Innovatief maatwerk

Met een portretbeeld wordt een keramisch beeld bedoeld met en treffend portret van een persoon. Een portretbeeld kan in opdracht gemaakt worden. Er wordt gebruik gemaakt van een innovatieve techniek, waardoor het beeld, indien gewenst, duidelijk een weerspiegeling is van de geportretteerde.

Er kan gekozen worden voor veel verschillende stijlen. Een beeld kan gestileerd, abstract of juist heel natuurgetrouw worden gemaakt. De opdrachtgever kan zelf aangeven wat zijn of haar wensen zijn. Zo kunnen stijl, kleurgebruik en afmetingen vooraf worden besproken.

Portretbeelden in opdracht

De maker zal eerst met de opdrachtgever en de geportretteerde spreken om de behoeften in kaart te brengen. Er zal gekeken worden naar de ruimte waar het beeld komt te staan. De sfeer en inrichting van een ruimte zijn bepalend voor de uitstraling die een beeld krijgt. Moet het beeld bijvoorbeeld in het oog springen of juist opgaan in de omgeving?

Hier zijn een aantal verschillende portretbeelden te zien. Ze verschillen in kleur, structuur, mate van detaillering en afmeting.
Hier zijn een aantal verschillende portretbeelden te zien. Ze verschillen in kleur, structuur, mate van detaillering en afmeting.

Op portretbeeld.nl vind je :

  • Een overzicht van een aantal portretbeelden
  • Recente berichten over het maakproces van portretbeelden.
  • De werkwijze bij het maken van Portretbeelden.
  • info over de maker, Jolien Former en haar missie.
  • Een portfolio met een overzicht van Jolien haar beeldende werk.
  • Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag, dan kun je persoonlijk contact opnemen met Jolien.