Maker

Foto van Jolien Former
Jolien Former

“In 2005 studeerde ik af aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Zwolle (Artez). Na mijn studie ben ik een tijd gaan werken als maker van autonoom beeldend werk. Ik maakte grote installaties van gips, hout, steen en klei.

Af en toe vervulde ik multimedia-, animatie- en theater-opdrachten en ook heb ik lesgegeven in keramisch vormgeven en model-boetseren. Ik heb mij langzaam gespecialiseerd in het werken met keramiek en ben voornamelijk figuratieve beelden gaan maken.  

Later ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden die de nieuwe tijd ons biedt: multimedia. Ik ben Communicatie en Multimedia Design gaan studeren om zo meer kennis op te doen van de digitale cultuur en ontwerpen in de “virtuele wereld”.

De opleiding leerde mij vooral om toegepast te werken voor een doelgroep. Een project (portretbeeld, verslag of website) heeft altijd een duidelijke doelstelling nodig; wat dient het beeld te vertellen of uit te stralen? Welke emoties komen daarbij kijken?

Door het proces van het maken methodisch aan te pakken, ben ik nu in staat om de doelstelling van de opdrachtgever te doorgronden, en zo in te spelen op andermans wensen. Beeldhouwen in opdracht is hierdoor mijn nieuwe missie geworden. Nu ik mijn beelden  in opdracht kan maken levert dit mij extra voldoening op; het geeft voor mij zingeving aan het maken.”

Missie

“Ik wil graag bijzondere, unieke en betaalbare beelden maken in samenwerking met de opdrachtgever. Ik streef naar het leveren van innovatief maatwerk in opdracht.”

Ben je nieuwsgierig naar wat Jolien kan maken? Kijk dan in haar portfolio. maker